Božična zgodba z živimi jaslicami

Bizjakove doline pri Termah Snovik, 22.12. 2019 ob 17:00
Komentarji ()

Zgodba bo obogatena z izbranimi božičnimi pesmimi dua Tjaše in Uroša Steklasa.

 Turistično društvo Tuhinjska dolina že vrsto let prireja prikaz Božične zgodbe z živimi jaslicami in na ta način poskrbi za čarobnost praznikov, ki so pred nami.

Letos bo predstava v nedeljo, 22.decembra, s pričetkom ob 17. uri, v Bizjakovih dolinah pred Termami Snovik.

Pred nami oživi Betlehem s svojimi prostranimi pašniki, ovcami in pastirji. Marija in Jožef iščeta prenočišče v Betlehemu, kjer zanju prostora ni. Zato se z oslom odpravita naprej, dokler ne najdeta prostora v hlevčku.  Ko se rodi Jezus, se prikaže tudi zvezda repatica, ki naznani rojstvo novega upanja. Rodi se dete – novi kralj. Kralj brez kraljestva in vojske, usmiljen in dobrega srca, kralj odpuščanja in veselja, kralj miru. Novorojenemu Jezuščku se poklonijo tudi sveti trije kralji, Gašper, Miha in Boltežar, ki pridejo na prizorišče s konji.

Ob poznani božični zgodbi Marije in Jožefa, ki sta zaman iskala primerno prenočišče, bo nad Snovikom zažarela tudi zvezda repatica, ki naznani rojstvo novega upanja.

Vabimo vas, da se nam v tem predprazničnem času pridružite in skupaj z Urošem in Tjašo podoživimo lep večer, dar božiča, ki ljudi vedno znova umiri ter odpre njihova srca.

Priloga: plakat

Vabljeni!

 

 

 

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Božična zgodba z živimi jaslicami

Datum: 22.12.2019 ob 17:00
Lokacija: Bizjakove doline pri Termah Snovik

Zgodba bo obogatena z izbranimi božičnimi pesmimi dua Tjaše in Uroša Steklasa.

Preberi več...