Košnja po starem v Termah Snovik

02.07. 2017,
Kategorija: Etnološka sekcija | Komentarji (0)

V apartmajskem naselju Term Snovik so člani Turističnega društva Tuhinjska dolina s predsednikom Ivanom Hribarjem  v soboto, 1. julija, pripravili prikaz košnje po starem. Kositi so začeli ob pol sedmih zjutraj Rajko Žebaljec, Jože Drolc, Jernej Mali, Ivan Hribar, Srečo Urankar, Brane Hribar in France Šuštar. Poleg Term  Snovik pa je za malico poskrbela Manja Žebaljec.

V zadnjih letih je bila to tretja košnja v apartmajskem naselju. Idejo in prikaz košnje sta, tudi za  goste v apartmajskem naselju, s krajani začela predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina Ivan Hribar in gospodar hribovitega domačega travnatega predela France Šuštar, ki je v etnološki sekciji Turističnega društva tudi med glavnimi igralci prikazov nekdanjih običajev na vsakoletnih etnoloških prireditvah v Snoviku konec avgusta.

Apartmajski gostje so z zanimanjem opazovali in spremljali letošnjo košnjo koscev s skrbno sklepanimi, ostrimi kosami. Pravo presenečenje pa so doživeli, ko je okrog 10. ure dopoldne prišel pogledat košnjo po starem Milan Kučan z ženo  Štefko, ki se je ustavil v Termah Snovik  med potjo na Menino planino. Seveda  so ga kosci  povabili medse tudi za skupinski posnetek.

 

Zapisal Andrej Žalar             

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Ovčereja v Tuhinjski dolini nekoč in danes

Datum: 30.08.2020 ob 15:00
Lokacija: Prireditveni prostor pri Termah Snovik

Tradicionalna etnološka prirditev v avgustu

Preberi več...