Praznik kakijev v Strunjanu

20.11. 2017,
Kategorija: Etnološka sekcija | Komentarji (0)

Turistično društvo Solinar že vrsto let v novembru pripravlja Praznik kakijev, zato smo se člani Turističnega društva Tuhinjska dolina odločili, da si za letošnji izlet izberemo omenjeno prireditev.

 

Tako smo se v soboto, 18. novembra 2017, odpeljali proti Primorski. Vožnjo proti obali smo popestrili s postankom za jutranjo kavico. Naš prvi postanek je bil v Izoli, kjer smo si v hotelu Delfin ogledali Kneippov vrt. Z ogledi smo nadaljevali v Simonovem zalivu. V laguni, kjer so opuščene manjše soline, že od leta 2001 turistično društvo Solinar prireja Praznik kakijev. V tem času Strunjan zamenja barvo in postane oranžen kot kaki. Ogledali smo si razstavo različnih vrst tega žlahtnega sadeža. Na stojnicah so bile na voljo mnoge jedi in slaščice, ki so jih pripravile domače gospodinje. Z veseljem smo si jih privoščili. Tudi vreme nam je bilo ta dan naklonjeno, zato smo se nastavljali jesenskim sončnim žarkom, ki so nas prijetno greli.

Izlet smo zaključili s poznim kosilom na izletniški kmetiji Baredi nad Izolo, kjer so dobro poskrbeli za naše brbončice. Domov smo se vrnili v poznih večernih urah, prijetno utrujeni, a polni novih vtisov in doživetij.

O.D.

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Ovčereja v Tuhinjski dolini nekoč in danes

Datum: 30.08.2020 ob 15:00
Lokacija: Prireditveni prostor pri Termah Snovik

Tradicionalna etnološka prirditev v avgustu

Preberi več...