Koncert Godbe Tuhinjska dolina

26.11. 2018,
Kategorija: Etnološka sekcija | Komentarji (0)

2. celovečerni koncert godbe

V soboto, 24. 11. 2018, smo v telovadnici OŠ Šmartno v Tuhinju prisluhnili Godbi Tuhinjske doline v organizaciji Turističnega društva. Drugi celovečerni koncert z naslovom Z godbo v praznične dni, ki so ga godbeniki izvedli pod vodstvom dirigenta Miha Kosca, nas je tokrat popeljal skozi različne žanre, od slovenske ljudske glasbe, klasike, jazza, popa do filmske glasbe. Prisluhnili smo prvi izvedbi avtorske skladbe Primoža Kosca z naslovom Trije mušketirji, ki je napisal tudi priredbo ter solistom: Evi Leskovec, Karlu Leskovcu in Primožu Koscu. Venček slovenskih ljudskih pesmi Vinka Štrucla z naslovom Zaigrajmo in zapojmo so z ljudskimi plesi in igrami popestrili učenci OŠ Šmartno v Tuhinju pod vodstvom učiteljic Bože Drolc in Judite Pavlinič. Glavno solistično vlogo je tokrat imel citrar Tomaž Plahutnik, ki je z godbo zaigral dve skladbi, in sicer The Harry Lime Theme iz filma Tretji človek in Cvetje v jeseni. V podaljšku koncerta so znova navdušili s t. i. himno godbe Tuhinjska dolina -skladbo Rudija Poljanška v priredbi Mihe Kosca, učenci pa so  zaplesali v ritmu polke.

Organizatorji so pripravili prijeten kulturni večer, kateremu je sledilo druženje in pogostitev v avli šole.  Predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina Ivan Hribar je vse goste pozdravil in se zahvalil vsem sodelujočim. Spodbudne besede pa sta godbi namenila tudi podžupan Matej Slapar in vodja območne izpostave JSKD OI Kamnik. Posebno zahvalo za uspešno izvedba koncerta pa je zaslužen Klemen Leskovec, ki je motor in duša godbe.

Prireditev je vodila Jana Trebušak, ki je popestrila večer z lepimi mislimi, med drugim z besedami Richarda Jefferija: «Ure, ko duha prevzame lepota, so edine ure, ko živimo«.  In tokrat je številno občinstvo uživalo v koncertu, v glasbi, najbolj priljubljenemu jeziku sveta.

Entuziazma, volje in želje dirigenta so se nalezli tudi člani godbe, ki so v izvedbo koncerta vložili veliko truda, navdušena publika v povsem polni telovadnici pa je godbenike nagradila z bučnim aplavzom.

Iskrene čestitke godbenikom in ostalim sodelujočim!  

Joži Hribar

 

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Ovčereja v Tuhinjski dolini nekoč in danes

Datum: 30.08.2020 ob 15:00
Lokacija: Prireditveni prostor pri Termah Snovik

Tradicionalna etnološka prirditev v avgustu

Preberi več...