Turistično društvo Tuhinjska dolina

14.12. 2005,
Kategorija: Nekategorizirano | Komentarji (1)

Po več sestankih iniciativnega odbora je bil 14. decembra 2005 v Termah Snovik ustanovni sestanek novega turističnega društva: TD Tuhinjska dolina. Poleg bodočih članov društva, se je dogodka udeležilo kar nekaj gostov. Med drugimi Marjan Rožič, predsednik Turistične zveze Slovenije, Miran Jereb, direktor Agencije za razvoj turizma in podjetništva občine Kamnik, Jo0že Semprimožnik, predsednik turističnega društva Motnik in drugi.

Po več sestankih iniciativnega odbora je bil 14. decembra 2005 v Termah Snovik ustanovni sestanek novega turističnega društva: TD Tuhinjska dolina. Poleg bodočih članov društva, se je dogodka udeležilo kar nekaj gostov. Med drugimi Marjan Rožič, predsednik Turistične zveze Slovenije, Miran Jereb, direktor Agencije za razvoj turizma in podjetništva občine Kamnik, Jo0že Semprimožnik, predsednik turističnega društva Motnik in drugi.
 
Najprej je Ivan Hribar, direktor Term Snovik predstavil predlog statuta društva, ki je bil nato enoglasno prejet. V nadaljevanju so potekale javne volitve za organe društva. Tako so bile razdeljenen naslednje funkcije v društvu; predsednik društva je postal Ivan Hribar, člani upravnega odbora so postali Ivan Hribar, Olga Drolc, Irena Sovinšek, Dušan Božičnik, Tomaž Zore, Manja Žebaljec, Matevž Hribar. Nadzorni odbor društva Zdenka Klančnik, Iva Bajde in Stane Pavlič. Disciplinsko razsodišče Jelka Drolc, Jernej Štrajhar in Ivan Pristovnik.  
 
Predsednik Turistične zveze Slovenije Marjan Rožič je čestital ob ustanovitvi društva. Izrazil je zadovoljstvo, da se društvo ustanavlja v času, ko TZS praznuje 100-letnico. »To je že 608. turistično društvo. V društvo pa bo potrebno povabiti tudi tiste, ki se s turizmom ukvarjajo poklicno, saj je osnovno sporočilo turizma: Zadovoljen gost.«
Direktor Agencije za razvoj turizma Miran Jereb je čestital ob ustanovitvi društva. »S tem se je pojavil nov ponudnik turističnih storitev in s tem se bo kakovost storitev še povečala. Pomembno je povezovanje znotraj društva in z drugimi društvi, kot so TD Motnik, TD Gora-Sv. Miklavž in TD Kamnik.« Predsednik Turističnega društva Motnik Ivan Semprimožnik je čestital ob ustanovitvi društva in poudaril, da bo potrebna koordinacija dejavnosti, saj imamo skupne interese v dolini.
Ob koncu sestanka je iniciativni odbor predlagal predstavnike posameznih sekcij, ki so na kratko predstavili program.

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Ovčereja v Tuhinjski dolini nekoč in danes

Datum: 30.08.2020 ob 15:00
Lokacija: Prireditveni prostor pri Termah Snovik

Tradicionalna etnološka prirditev v avgustu

Preberi več...