Izlet na Primorsko

25.10. 2011,
Kategorija: Sekcija za estetski izgled doline | Komentarji (0)

Vsako jesen Turistično društvo Tuhinjska dolina za člane in druge podpornike društva organizira izlet. Letos smo se odpravili na Primorsko.

Socerb je prijetna točka za izletnike na Primorsko, saj ima edinstveno lego nad dolinama Rižane in Osapske reke ter predstavlja vrata iz Istre v Trst. Tudi mi ga nismo obšli. Z grajske razgledne ploščadi oziroma nekaj metrov oddaljenega griča se nam je odprl čudovit pogled na Tržaški zaliv.

Naš naslednji postanek je bil v vasi Truške na Ekološki kmetiji Rodica. Gre za mlado vinogradniško družino, ki se je pred nekaj leti odločila, da bo ves svoj trud in znanje namenila vzgoji vinske trte in pridelavi vrhunskih vin. Mineralnih gnojil ne uporabljajo, saj morajo trte živeti skromno, s čimer razvijajo večjo odpornost in trdoživost. Tako lahko brez pomoči sintetičnih zaščitnih sredstev pridelajo zdravo in zrelo grozdje.

V Kopru nas je pričakala mlada lokalna vodička, ki nas je popeljala po starem mestnem jedru, na koncu smo se sprehodili po Semedelski promenadi.

Čakal nas je še ogled Sečoveljskih solin, ki so zaščitene z državno uredbo kot Krajinski park.

Na Kmetiji Mahnič so nam v istrskem ambientu postregli dobro istrsko hrano.

Polni novih vtisov in dobre volje smo se proti večeru odpeljali nazaj v Tuhinjsko dolino.

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Trenutno ni objavljene nobene napovedi