Božična zgodba z Alenko Gotar

08.01. 2013,
Kategorija: Etnološka sekcija | Komentarji (0)

S pesmijo v božični čas

Tudi tokratni božič so v Turističnem društvu Tuhinjska dolina obeležili z božično zgodbo v Bizjakovih dolinah. Tudi tokrat sta bili zaslužni za lepo obuditev zgodbe Manja Žebaljec in Zdenka  Klančnik; Manja za vsebinsko pripoved, Zdenka pa za režijo.

Seveda  brez članov društva, ki so pripravljali prostor za  prireditev, brez Rajka Žebaljca s sodelavci, ki je poskrbel za sceno, brez ekipe, ki je skrbela za to, da so številni obiskovalci iz doline in drugih slovenskih krajev v soboto, 5. januarja, zvečer lahko poslušali pesmi, pripoved, otroške in starejše pevske skupine in gostjo Alenko Gotar , brez glasbene spremljave Marinke Šarc , skratka brez blizu 120 članov oziroma sodelujočih domačinov iz doline, zgodbe  ne bi tokrat ponovili in nadgradili že sedmič zapored, odkar deluje Turistično društvo Tuhinjska dolina.

Čeprav jim 26. decembra vreme za postavitev zgodbe in dogajanj v Bizjakovih dolinah ni bilo naklonjeno. Vendar so zborovske  skupine  in Alenka  Gotar s poznanim dogajanjem na božični večer pripravili zares lepo prireditev na večer pred tremi kralji; lep večer s prireditvijo za dušo, kot pravimo.

Bilo je lepo in na nek način tudi še posebno POSEBNO, saj so po številnih krajih  po Sloveniji te zgodbe imeli še pred novim  letom. Zato hvala vsem, ki so nam, ker smo prišli, polepšali sobotni večer 5. januarja.

V čas pred  več kot dva tisoč leti so nas s pesmijo popeljali Mladinski pevski zbor OŠ Šmartno v Tuhinjuin Mladinski zbor T'hinjska mladina - oba s Petrom Pogačarjem,  domači ljudski pevci, Marinka Šarec, moški cerkveni pevski zbor  župnije Šmartno z Rokom Juhantom, Marija Zelič s prijatelji na instrumentih in gostja Alenka Gotar.

 

Hvala vsem, sodelujočim in obiskovalcem; mi je naročil, da ne pozabim zapisati, predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina Ivan Hribar, ko sva si na koncu še enkrat zaželela Srečno; tudi za dogajanja, ki jih ima Turistično društvo Tuhinjska dolina v programu v tem letu 2013.

Andrej Žalar

 

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Ovčereja v Tuhinjski dolini nekoč in danes

Datum: 30.08.2020 ob 15:00
Lokacija: Prireditveni prostor pri Termah Snovik

Tradicionalna etnološka prirditev v avgustu

Preberi več...