Trije najlepši balkoni 2012

15.03. 2013,
Kategorija: Sekcija za estetski izgled doline | Komentarji (0)

Prvo mesto in priznanje za najlepši balkon v letu 2012 je prejela je Polona Zore, Laze v Tuhinju. Priznanje za drugi najlepši balkon je komisija prisodila Joži Hribar iz Srednje vasi, priznanje za tretji najlepši balkon v dolini v letu 2012 pa je pripadlo Barbari Pančur iz Zgornjega Tuhinja.

Meseca marca, ko je bilo v Šmartnem v Tuhinju napovedano predavanje o  balkonskem cvetju in uporabi zelišč v balkonskih nasadih, a je zaradi bolezni odpadlo in  bilo potem teden dni kasneje. So pa  bila 15. marca vseeno podeljena priznanja za tri najlepše balkone s cvetjem v letu 2012 v Tuhinjski dolini.

Prvo mesto in priznanje za najlepši balkon v letu 2012 je prejela je Polona Zore, Laze v Tuhinju. Priznanje  za drugi najlepši balkon je komisija prisodila  Joži Hribar iz Srednje vasi, priznanje za tretji najlepši balkon v dolini v letu 2012 pa je  pripadlo Barbari Pančur  iz Zgornjega Tuhinja.

Žal komisija za lanski pregled ni imela tako težkega dela kot leto poprej, ko se je morala odločiti za najlepše med 16 predlogi. Tokrat je bilo predlogov iz doline komaj 5. Matevž Hribar, ki je na predavanju potem govoril tudi o letošnji akciji, je še posebej  spodbudil gospodinje in, sosede, prijatelje, znance,… skratka vse, ki jim bo letos kakšen balkon posebno všeč, naj zavrtijo telefon (031 638 699 – Andrej)  in sporočijo naslov, kjer si bomo lahko ogledali balkon in bo morda potem izbran za katerega med najlepšimi.

Hkrati pa je Matevž opozoril  na  balkon Barbare Pančur, ki je lani dobil priznanje za 3. mesto.

»Nekaj posebnega je in lepo bi bilo, da se letos gospodinje  ne bi še naprej  »ogrevale« zgolj za klasično okraševanje s pelargonijami, belimi in rdečimi bršlinkami in morda še z grobelnikom. Predlagam bolj zanimive kombinacije, kot je bil na primer lani Barbarin balkon v Zgornjem Tuhinju (poglejte bolj pozorno sliko njenega balkona na priznanju .«

 

A. Žalar

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Trenutno ni objavljene nobene napovedi