Pohod na Menino planino

16.09. 2013,
Kategorija: Sekcija za kolesarstvo in pohodništvo | Komentarji (1)

Na pohod smo se odpravili že sedmo leto zapored.

Turistično društvo Tuhinjska dolina v septembru organizira pohod na Menino planino. Tako smo se v nedeljo, 15. septembra 2013, na pohod odpravili že sedmo leto zapored. Med pohodniki smo bili nekateri posamezniki, ki smo se do sedaj udeležili vseh pohodov.

Kljub nekoliko slabši vremenski napovedi, se je na zbirnem mestu zbrala primerno velika skupina pohodnikov. Pot nas je iz Snovika vodila mimo Zgornjih Mej in Praproč na Vrsnovec, kjer na hribčku Osnovček stoji spomenik NOB. Mitraljez – težka breda je bila postavljena 28. 9. 1975 v spomin na boj Kamniškega bataljona z nemškim okupatorjem leta 1942. Pot smo nadaljevali vse do Prevale, kjer se nam odpre lep pogled na Kamniško-Savinjske Alpe, a ta dan nam je to onemogočila megla.

Pri Jurčkovi koči so nas postregli s toplim obrokom in kavo, kar nam je zelo teknilo. Po krajšem počitku in s polnimi želodci smo pot nadaljevali proti Domu na Menini planini. Kmalu smo se priključili markirani poti, ki vodi od Črnivca do Doma na Menini planini. Pri domu smo si privoščili daljši postanek, saj nas je čakal le še del poti do cilja.

V dolino smo se nekateri vrnili peš, drugi z avtomobili. Preživeli smo en lep, prijeten dan, ki nam je dal energijo za nov delovni teden.

 

 

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Trenutno ni objavljene nobene napovedi