Pohod na Menino planino

22.09. 2014,
Kategorija: Sekcija za kolesarstvo in pohodništvo | Komentarji (0)

Kljub slabi vremenski napovedi smo preživeli čudovit dan

V nedeljo, 21. septembra, je društvo organiziralo tradicionalni pohod na Menino planino. Vremenoslovci so za ta dan napovedovali slabo vreme, zato se nekateri pohoda niso udeležili.

Na izhodišču nas je pričakalo turobno, megleno, a precej toplo jutro. Čez dan so se meglice dvignile in naredil se je lep, sončen in topel dan. Številni omahljivci, ki so ostali doma, so se kasneje kesali.

 

Pot nas je iz Snovika vodila do Hruševke, v Gradišče in do letnega gledališča v kamnolomu. Tu smo si privoščili prvi daljši postanek. Pot nas je vodila na Kostavsko planino, kjer vsako leto poteka svečanost v počastitev spomina žrtvam bitke. Borba na Kostavski planini se je zgodila 24. 12. 1942, ko je reorganiziran odred Kamniškega bataljona napadlo več tisoč sovražnikov. V neenakem boju, saj so Nemci napadli z več kot dvajsetkratno premočjo, je padlo 16 kamniških borcev.

 

Čakal nas je daljši vzpon na Prevalo, kjer so nas pozdravili konji, ki so še ostali na jesenski paši. Kmalu zatem smo se ustavili Pri Jurčku, kjer so nas postregli s toplo malico in kavico. Po lovski stezi smo se povzpeli na planino Travnik, kjer so se nam odprli čudoviti razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe. Priključili smo se markirani poti, ki vodi od Črnivca do Doma na Menini planini. Sonce je prijetno grelo in pot je minila v sproščenem pogovoru.

Na cilju so nas Hribarjevi pod kozolcem postregli z okusnim obrokom. V dolino so se nekateri odpeljali, drugi smo odšli peš. Dan smo zaključili prijetno utrujeni, a zadovoljni
.

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Ovčereja v Tuhinjski dolini nekoč in danes

Datum: 30.08.2020 ob 15:00
Lokacija: Prireditveni prostor pri Termah Snovik

Tradicionalna etnološka prirditev v avgustu

Preberi več...