Plavajmo skupaj v Termah Snovik

28.09. 2015,
Kategorija: Sekcija za kolesarstvo in pohodništvo | Komentarji (0)

Od oktobra do aprila vsako nedeljo od 18.00 do 19.30

Na srečo se ljudje vse bolj zavedamo pomena zdravega življenjskega sloga in lastnega prispevka k ohranjanju zdravja, h kateremu poleg zdrave, uravnotežene prehrane, spada tudi  kvalitetno preživljanje prostega časa, v katerega moramo vključiti redno gibanje. Redna telesna aktivnost ima dokazano pozitivne učinke tudi na razpoloženje in umske sposobnosti.

Plavanje ni samo eden najstarejših tekmovalnih športov, ampak tudi eden izmed najpriljubljenejših rekreativnih športov. Poleg tega je plavanje oziroma število plavalcev pokazatelj razvitosti družbe, zato razvite države v svoje izobraževalne sisteme vključujejo tudi učenje plavanja in plavalnih tehnik.

Znano je, da ima plavanje številne pozitivne učinke na človeški organizem in je zaradi načina izvajanja gibov in vpliva vodnega okolja na telo ena najprimernejših oblik rekreacije za vsa življenjska obdobja. S plavanjem si krepimo srčno mišico in prožnost žilnega sistema ter povečamo zmogljivost dihalnih mišic in kapaciteto pljuč. Ker so pri plavanju aktivne različne skupine mišic, vezi in sklepov, vpliva na gibljivost in oblikovanost celotnega telesa. Poleg tega se med telesno vadbo in napori v možganih izločajo endorfini, ki povečujejo vzdržljivost organizma in občutek zadovoljstva.

Plavalna sekcija TD Tuhinjska dolina v sodelovanju s Termami Snovik  organizira plavanje namenjeno družinski rekreaciji in posameznim rekreativnim plavalcem. Plavanje, ki bo potekalo od oktobra do aprila, ob nedeljah med 18.00 in 19.30 uro, je namenjeno učenju  posameznih plavalnih tehnik ter pridobivanju kondicije in dobrega počutja. Učenje plavalnih tehnik in zahtevnost treningov bo prilagojeno začetnemu znanju posameznikov.

Torej, od oktobra dalje si boste vsako nedeljo od 18.00 do 19.30 ure v Termah Snovik lahko krepili svoje srce, ožilje in pljuča, hkrati pa oblikovali in razgibali svoje mišice in sklepe, medtem ko bodo vaši možgani  izdelali še dozo endorfinov, ki vam bodo oblažili občutenje »norišnice« novega delovnega tedna. Endorfini so namreč endogeni opioidi, po lastnostih podobni morfiju. Ne, ne morete se predozirati in “zadeti” začeti nov delovni teden. Lahko pa greste v ponedeljek v službo z občutkom zadovoljstva, da ste nekaj naredili zase, medtem ko ste imeli ob sebi tudi ostale družinske člane, saj je vadba namenjena celotni družini. Odvisni pa lahko postanete v tolikšni meri, da vas bo naslednjo nedeljo zamikalo po tem dobrem občutku in bo nedeljsko plavanje v Snoviku za vas postala priljubljena nuja.

Podrobnejše informacije si preberite na letaku.

 

 

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Trenutno ni objavljene nobene napovedi