Bogat nabor prireditev

02.04. 2017,
Kategorija: Etnološka sekcija | Komentarji (0)

V treh dneh so se zvrstile tri prireditve

V času od 31. 3. do 2. 4. 2017 je društvo organiziralo kar tri prireditve.

V petek, 31. Marca je potekalo predavanje o vrtnih in balkonskih zasaditvah. Predaval je poklicni vrtnar, sicer član društva, Matevž Hribar. S pomočjo bogatega slikovnega gradiva, ki ga je posnel na terenu, nam je prikazal moderne in tradicionalne zasaditve. Poudaril je, da ponovno dobivajo na veljavi stare sorte, zato ni vse staro zanič. Vrtnarji žlahtijo stare sorte, zato so še kako primerne za sodobne zasaditve. Sledila je razglasitev in podelitev priznanj za naj balkone v letu 2016.

V soboto, 1. aprila, se je društvo pridružilo občinskim spomladanskim akcijam. A akciji so sodelovali tudi zaposleni v termah in učenci Osnovne šole Šmartno v Tuhinju. Čistili in urejali so tematske pohodne poti, brežino potoka … Učenci pa so pod vodstvom vrtnarja in mentorice izdelali košaro iz leskovih vej.

Vrhunec pa je bil v nedeljo, ko je društvo organiziralo že 12. Velikonočni sejem. Lepo vreme in visoke temperature so pripomogle k rekordnemu številu razstavljalcev in obiskovalcev. Sejemsko ponudbo so obogatili s kulturnim programom. Zbrane sta pozdravila direktorica Term Snovik Petra Zlatoper in predsednik društva Ivan Hribar. Nato se je prvič – premierno -občinstvu predstavila Godba Tuhinjska dolina. Godba je bila ustanovljena decembra 2016. Zasluga za to gre  Klemnu Leskovcu, ki navdušuje in privablja glasbenike v vrste tuhinjske godbe, ki deluje pod taktirko mag. Miha Kosca. V nadaljevanju so v kulturnem programu nastopili mladi harmonikaši, ki jih poučuje Robi Smolnikar.

Sejem bil res je živ ….

Zapisala: Olga Drolc

 

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Koncert Godbe Tuhinjska dolina

Datum: 30.11.2019 ob 19:00
Lokacija: Osnovna šola Šmartno v Tuhinju

3. celovečerni koncert

Preberi več...

Božična zgodba z živimi jaslicami

Datum: 22.12.2019 ob 17:00
Lokacija: Bizjakove doline pri Termah Snovik

Zgodba bo obogatena z izbranimi božičnimi pesmimi dua Tjaše in Uroša Steklasa.

Preberi več...