Skoči na vsebino
Domov » Atrakcije in aktivnosti » Bosonoga hoja in bosonoge poti

Bosonoga hoja in bosonoge poti

Užitek je sezuti čevlje, stopiti bos in občutiti zemljo pod svojimi nogami. Pa ne le užitek, tudi zdravo je. Hoja z bosimi nogami je ena najbolj učinkovitih naravnih telesnih terapij. Pri bosonogi hoji vedno najprej stopamo na prste, potem počasi na preostalo stopalo.

Bosonoga hoja Vir: arhiv Terme Snovik

Učinki bosonoge hoje:

  • naravna refleksoterapija
  • omogoča boljše ravnotežje
  • pospešuje cirkulacijo
  • krepitev majhne mišice stopal
  • pomaga pri razvoju zdrave oblike stopal

V Termah Snovik imajo 3 bosonoge poti:

  • kratko bosonogo pot v sklopu bazenskega kompleksa
  • kratko bosonogo pot v sklopu apartmajskega naselja
  • dolgo bosonogo pot (3,2 km), ki vodi po okolici term.

Kratka bosonoga pot Vir: arhiv Terme Snovik

Kneippovo bosonogo doživetje – Naj tematska pot leta 2018
Pomislite, kdaj ste nazadnje hodili bosi, pa ne mislimo doma na bleščečem parketu, ampak po travniški ali gozdni preprogi. Dovolite nam, da vas popeljemo v neokrnjeno naravo Tuhinjske doline, da doživite povezovanje z naravo na Kneippovi bosonogi poti. Majhne mišice stopala se bodo krepile na mehkobi trave, lubja, zemlje, peska, tudi vodnih kamnov, v mimoidočem potoku bomo štorkljasto postopali in spoznali Kneipp oblive. 3,2 km dolga bosonoga pot bo prebudila vaše čute, popeljali vas bomo po Kneippovi življenjski filozofiji ohranjanja ravnovesja telesa in duha za zdravo aktivno življenje. Skupaj bomo odkrivali blagodejne učinke zelišč na lastnem zeliščnem vrtu, čaka pa vas tudi okusno presenečenje. Bosonogo doživetje organizira in vodi Terme Snovik. Prijave so obvezne. Za več informacij klikni tukaj.

Bosonogo doživetje Vir: arhiv Turistično društvo Tuhinjska dolina

Sezujmo torej čevlje in se prepustimo naravi, da nas napolni z energijo, poživi in pomladi! Še prej pa vas vabimo, da se na bosonogo pot odpravite virtualno – na povezavi si lahko ogledate celotno bosonogo pot.