Skoči na vsebino

Pohodniško kolesarska sekcija

Društvo se zaveda pomena gibanja v naravi in sekcija, ki je zadolžena za pohodništvo in kolesarjenje, si prizadeva približati gibanje tako domačinom kot tudi obiskovalcem Tuhinjske doline.
Naša okolica je raj za športne navdušence. Pohodniške in kolesarske poti vodijo skozi gozdove in travnike do višjih točk doline, na katerih se lahko občuduje izjemen razgled na celotno dolino.

Turistično društvo Tuhinjska dolina je uredilo in markiralo 43 km tematskih pohodniških poti in planinskih poti, ki jih vsa leta tudi vzdržuje. Pohodniške poti so zbrane v pohodniškem zemljevidu.
Društvo si prizadeva za izgradnjo kolesarske poti Vransko–Kamnik. Najbolj znana kolesarska trasa v Tuhinjski dolini je “Pozdrav Tuhinjski dolini”, poleg nje pa je zanimiva tudi trasa “Od bistrega izvira do EKO term”, ki kolesarje popelje tudi do Velike planine in Kamnika.

Sekcija vsako leto, predvidoma junija, organizira MTB vzpon od Snovika do Črnivca, v septembru pa potekajo Pohodniški dnevi v Tuhinjski dolini, katerih najdaljša pohodniška tura je Terme Snovik–Menina planina.

Preberite tudi

Z različnimi akcijami spodbuja krajane k urejanju in varovanju okolja, kar prispeva k turistični privlačnosti doline.

Zavzema se za ohranjanje in oživljanje znanj, ustnega izročila, ljudske umetnosti in obrtnih veščin Tuhinjske doline.

Ohranja in pospešuje razvoj rokodelstva, prenaša znanja na mlajše ter prispeva h krepitvi kulturne identitete.