Skoči na vsebino
Domov » Dogodki » 17. Velikonočni sejem v Snoviku

17. Velikonočni sejem v Snoviku

V prireditvenem šotoru pri Termah Snovik se je v nedeljo, 26. 03. 2023 odvil že 17. Velikonočni sejem v organizaciji Turističnega društva Tuhinjska dolina in Term Snovik. Zbranim sta se ob tej priložnosti pridružila tudi župan Matej Slapar in podžupan Uroš Pirc.

Dišalo je po velikonočnim dobrotah, domačini so pripravili pravo velikonočno vzdušje s prikazom obrti in rokodelskih spretnosti izdelave butaric, potekala pa je tudi ustvarjalna velikonočna delavnica s članicami društva in z otroki ter učiteljicami iz Osnovne šole Šmartno v Tuhinju. Za zabavno dogajanje so poskrbeli tekmovalci 5. tekmovanja v spretnostnem ribanju hrena, najboljšim trem so bile podeljene praktične nagrade in priznanja.

Obiskovalci so lahko kupili velikonočne dobrote od domačega kruha, potic do medu, domačih rezancev, domačih lokalnih mlečnih in suhomesnatih izdelkov, olja in piva do ročno izdelanih šivanih, štrikanih in kvačkanih izdelkov, nakita, lesenih izdelkov in suhe robe, knjig, unikatnih slik, izdelkov iz zelišč, naravne kozmetike ter seveda pirhov in butaric na vse možne načine.

Ob zvokih Godbe Tuhinjske doline in kulturnem programu otrok Podružnične šole Sela je navzoče pozdravil tudi župan Matej Slapar, ki je poudaril, da je hvaležen Turističnemu društvu Tuhinjska dolina in učencem podružnične šole, da ohranjajo slovensko etnološko dediščino in domačo obrt. Ob prazniku Občine Kamnik je vse zbrane povabil na slovesnosti ter zaželel lepo praznovanje občinskega praznika.

Organizatorji se iskreno zahvaljujemo za številčen obisk in pozitivne odzive obiskovalcev. Naj navedem samo enega od prijaznih sporočil, ki smo ga dobili v zadnjih dneh: “… čudovit program, zanimivi delavnici za izdelavo velikonočnih okraskov in prikaz izdelovanja butarice. Gospa Manja je bila čudovita učiteljica in izdelala sem čudovito butarico…”.