Skoči na vsebino
Domov » Dogodki » Boštjan Hribovšek zmagovalec XVI. kolesarskega vzpona od Term Snovik do Črnivca

Boštjan Hribovšek zmagovalec XVI. kolesarskega vzpona od Term Snovik do Črnivca

V soboto, 19.6.2021 je v organizaciji Turističnega društva Tuhinjska dolina potekalo kolesarsko tekmovanje, na katerem so se kolesarji in kolesarke pomerili v vzponu od Term Snovik do Črnivca. Med moškimi je progo najhitreje prevozil domačin Boštjan Hribovšek, najhitrejša kolesarka pa je bila Špela Škrajnar ki je zmagala že šestič zapored.
Glede na številne prireditve, ki so ta dan potekale na različnih prizoriščih, je bila udeležba na letošnjem vzponu sicer nekoliko manjša kot v preteklih letih. Na štartu se je pred Termami Snovik vseeno zbralo nekaj več kot štirideset kolesark in kolesarjev,  ki so se v lepem in sončnem vremenu, spopadli z 10 kilometrov dolgo progo, na kateri so morali premagati cca 400 metrov višinske razlike.
Med moškimi je s časom 00:27:05 najhitreje prekolesaril na cilj Boštjan Hribovšek (Calcit Bike Team), ki je za štiri sekunde prehitel drugo uvrščenega Blaža Dragarja (Energija Team.com), tretje mesto pa je osvojil  Gal Pavlič (Calcit Bike Team) s časom 00:27.33.
V ženski konkurenci je bila, s časom  00:36:27, najhitrejša Špela Škrajnar (Ganesha Team), drugo mesto je osvojila Katja Šporar (Trident raqcing Team e.V) s časom 00:37:04, tretje mesto pa je pripadalo Matejki Prešeren KK Završnica) s časom 00:47:05.
Na otroški progi so bili med mlajšimi dečki najhitrejši Marcos Remon, Maks Mali in Luka Lukan. V skupini B so prva tri mesta osvojili Blaž Poljanšek, Tadej Dogša in Andraž Stražar. Med deklicami je bila edina tekmovalka Laura Berlic.
Nagrade in medalje sta podelila Ivan Hribar predsednik društva in Franci Kramar, vodja športa na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Rezultati XVI.  kolesarskega vzpona od Term Snovik od Črnivca

https://www.terme-snovik.si/media/PDF/R_otroci_skupaj.pdf

https://www.terme-snovik.si/media/PDF/R_Crnivec_skupaj.pdf

https://www.terme-snovik.si/media/PDF/R_ABS.pdf