Skoči na vsebino
Domov » Dogodki » CELOVEČERNI KONCERT GODBE TUHINJSKA DOLINA

CELOVEČERNI KONCERT GODBE TUHINJSKA DOLINA

V soboto, 25.11.2023, je v telovadnici OŠ Šmartno v Tuhinju potekal nepozaben celovečerni koncert, na katerem so navduševali člani Godbe Tuhinjska dolina skupaj s prijatelji. Med nastopajočimi so bili tudi Mladinski pevski zbor Osnovne šole Šmartno v Tuhinju in vokalna skupina Adam Ravbar pod vodstvom glasbenega pedagoga Petra Pogačarja.
Atmosfera v telovadnici je bila nabitа z glasbeno energijo, saj so srčni godbeniki Godbe Tuhinjska dolina pripravili raznolik glasbeni repertoar od tradicionalnih slovenskih skladb do svetovno znanih melodij. Skozi cel večer so se prepletali zvoki godbe živahnih vokalnih izvedb in harmonije ubranih glasov učencev ter vokalne skupine.
Mladinski pevski zbor OŠ Šmartno v Tuhinju je s svojim čistimi glasovi dodal svežino in mladostno vnemo koncertu, vokalna skupina Adam Ravbar pa je koncertno dogajanje popestrila s svojimi izvirnimi interpretacijami. Poslušalce so navdušili solisti, ki so izvajali solo dele v okviru zborovskega petja in godbeniki, ki so izvajali solo na instrumentih, še posebej pa je zabaval občinstvo član godbe Anton Špenko z igranjem na pisalnem stroju s svojimi tehniškimi veščinami, umetniškim izrazom ter zabavnim igralskim vložkom.

Predsednik društva Ivan Hribar je izpostavil: “Ni naključje, da ima godba letne koncerte v šoli Šmartno v Tuhinju, kajti ustanovni sestanek godbe je bil prav tu v šoli in prihodnje leto bo 30 let, odkar smo postavili temeljni kamen za to šolo in trideset let, ko smo postavili pilotni bazen za Terme Snovik. Že takrat smo predstavili vizijo eko term, ki bo omogočala rekreacijo telesa in duha. V tem večeru se bomo navzoči prepustili rekreaciji duha”.
Zahvalil se je tudi prvemu dirigentu mag. Mihu Koscu, ki je veliko prispeval k razvoju godbe, napisal tudi avtorske priredbe za godbo, v letošnjem letu pa je predal taktirko Urošu Gorencu.
Predsednik se je zahvalil tudi Klemnu Leskovcu, ki je organizacijski vodja godbe vse od ustanovitve in zaslužen za številčnost, strokovnost in srčnost godbenikov.

Navzoče je pozdravil tudi mag. Matej Tonin, ki je povlekel vzporednice z generalom, vojaškim strategom, borcem za severno mejo, pesnikom in umetnikom Rudolfom Maistrom in Turističnim društvom Tuhinjska dolina, oba odlikuje pogum, vztrajnost in jasna vizija.
V nagovoru se je zahvalil Turističnemu društvu Tuhinjska dolina za njihovo vztrajno delo pri promoviranju Tuhinjske doline kot privlačne turistične destinacije ter za ohranjanje kulturne dediščine.

Občinstvo je bilo navdušeno nad glasbeno raznovrstnostjo večera, ki je združila različne generacije glasbenikov in pevcev. Koncert Godbe Tuhinjska dolina s prijatelji je tako ostal vtisnjen v spomin obiskovalcev kot nepozaben glasbeni dogodek v Tuhinjski dolini.
Koncert sta domiselno, že tradicionalno, povezovala Lana in Matej.