Skoči na vsebino
Domov » Dogodki » Cvetoča jesen – razstava izdelkov iz krep papirja

Cvetoča jesen – razstava izdelkov iz krep papirja

V nedeljo, 16. oktobra 2022 je na prireditvenem šotoru pri Termah Snovik potekala že 5. tradicionalna prireditev Cvetoča jesen v organizaciji Turističnega društva Tuhinjska dolina.

Razstavljalci iz cele Slovenije so pripravili čudovito razstavo rož in drugih izdelkov iz krep papirja, pridružili pa so se jim tudi prodajalci izdelkov domače obrti. Obiskovalci so se lahko udeležili delavnice izdelovanja rož iz krep papirja in se družili ob pečenem kostanju ter domačem moštu.

Ob 14. uri se je odvil kulturni program. Nastopila je Folklorna skupina Kamnik, ob spremljavi harmonike Jožeta Jagodica so zapele Ljudske pevke Predice, obiskal pa nas je tudi lajnar.

Zbrane sta nagovorila župan Občine Kamnik Matej Slapar in predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina Ivan Hribar. Pohvalila in izpostavila sta prizadevanje društva, da dolino predstavlja širši skupnosti kot urejeno in prijazno do prebivalcev in obiskovalcev.

Na prireditvi so bili razglašeni tudi zmagovalci natečaja Ocenjevanje urejenosti Tuhinjske doline, ki je letos prvič zajel urejenost stanovanjskih hiš z okolico, kmetij, gospodarskih objektov, javnih objektov in parkov. Prvo nagrado sta prejela Joži in Silvo Osolnik, drugo nagrado Miro Kosmatin, tretjo pa Milica Hribar. Priznanja so dobili Bernarda Štrajhar, Milena in Branko Klemen, Mihaela Pec, Urška Orehovec in Terme Snovik.

Vsem sodelujočim se najlepše zahvaljujemo.