Skoči na vsebino
Domov » Dogodki » Letošnji zmagovalec kolesarskega vzpona od Term Snovik do Črnivca je Tilen Potisk

Letošnji zmagovalec kolesarskega vzpona od Term Snovik do Črnivca je Tilen Potisk

V organizaciji Turističnega društva Tuhinjska dolina je danes, 18. junija 2022, potekal že 17. kolesarski vzpon od Term Snovik do  Črnivca. Odrasli kolesarji in kolesarke so se pomerili na 10 kilometrski progi s cca 400 m višinske razlike. Trasa za otroke je bila dolga 2 km in je potekala v okolici Term. Glede na številne prireditve, ki so ta dan potekale na različnih prizoriščih, je bila udeležba na letošnjem vzponu sicer nekoliko manjša kot v preteklih letih.

Absolutni zmagovalci v moški kategoriji:
1.  mesto: Tilen Potisk s časom 0:28:55
2.  mesto: Tim Markelj (KK Završnica) s časom 0:29:33
3.  mesto: Gorazd Konc s časom 0:30:00

Absolutni zmagovalci v ženski kategoriji:
1.  mesto: Matejka Prešeren (KK Završnica) s časom 0:45:36
2.  mesto: Vlasta Lelek s časom 0:57:13

Kategorija Otroci
V kategoriji deklet se je na pot podala Hana Kotnik, večja udeležba je bila pri dečkih.

Dečki – skupina A
1.  mesto:  Leon Kemperle
2.  mesto:  David Kuhar

Dečki – skupina B
1.  mesto: Rok Hostnik
2.  mesto: Erik Slapar
3.  mesto: Izak Hribar

Podelitev nagrad je potekala v sproščenem vzdušju novi Kneippovi ploščadi pred termami. Medalje v otroški kategoriji je podelila direktorica Term Snovik, Katarina Hribar, Franci Kramar, vodja športa na Zavodu za turizem, šport Kamnik v odrasli kategoriji in Ivan Hribar, predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina pa denarne čeke absolutno prvim trem tekmovalcem. V vsaki kategoriji so prvi trije prejeli medalje. Vsi tekmovalci so prejeli spominsko majico, kolesarsko malico, pijačo in celodnevno vstopnico za kopanje v Termah Snovik. Absolutno prvi trije so prejeli tudi denarne nagrade. Dogodek so podprli: Zavarovalnica Triglav, Terme Snovik, GTC 902 Črnivec, Telekom Slovenije, Občina Kamnik, ETI Elktroelement Izlake, Urni, d.o.o. Ljubljana, Xastor d.o.o., Evales Hribar Janko s.p., Goldi d.o.o. Godič, Zarja Kovis, d.o.o. Kamnik, Vigros, d.o.o., Martin Ambrož s.p. Lahovče in Remih & Co Laze v Tuhinju.
Vse zbrane je na podelitvi nagrad in medalj razvedrila Godba Tuhinjska dolina, čestitke pa je prišel delit tudi palček Snoviček.
Vsem tekmovalcem čestitamo, predvsem pa jim želimo še veliko kolesarskih obratov tudi v bodoče, saj tako krepijo svoj športni duh in predvsem krepijo svoje zdravje. Tudi predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina in prokurist Term Snovik, Ivan Hribar je v svojem pozdravnem nagovoru poudaril, da je tudi gibanje in rekreacija ključnega pomena za pravo ravnovesje telesa in duha.

Nekaj video utrinkov iz tekme si lahko pogledate na sledečih povezavah: