Skoči na vsebino
Domov » Dogodki » Prvomajsko bujenje Godbe Tuhinjska dolina

Prvomajsko bujenje Godbe Tuhinjska dolina

Godba Tuhinjska dolina 1. maja, na praznik dela, že tradicionalno poskrbi za pravi prvomajski jutranji utrip s prvomajsko budnico in na ta način prispeva k spoštovanju  tradicije praznovanja tega praznika. Prvi maj  nas opominja na pomen delavskih pravic, solidarnosti in enakosti med ljudmi ter na dosežke delavskega gibanja v boju za pravice delavcev po svetu. Mednarodni praznik dela praznujejo v mnogih državah po svetu. Že na predvečer prvega maja je v Snoviku zagorel kres, sledili so budničarji, za dobro jutro pa je Godba Tuhinjska dolina zaigrala na Selih, v Snoviku in pri Termah Snovik, kjer so se številnim domačinom in mimoidočim pridružili tudi turisti. 

Petindvajset godbenikov je zaigralo poskočne skladbe, ki so poslušalce razvedrile in popeljale v sončno jutro. Mlajši člani godbe so program obogatili s prebiranjem nagrajenih pesmi literarnega natečaja ob kulturnem prazniku v Termah Snovik. Zbrane sta nagovorila župan občine Kamnik g. Matej Slapar in predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina g. Ivan Hribar. Poudarila sta, da je delo temelj našega družbenega in gospodarskega življenja ter ključni dejavnik za blaginjo posameznika in skupnosti. Vsi se moramo zavedati pomena sodelovanja in dialoga med delavci, delodajalci in vsemi pristojnimi v družbi. Le s konstruktivnim dialogom, medsebojnim razumevanjem ter pozitivnem sodelovanjem lahko gradimo okolje, ki spodbuja razvoj in blaginjo vseh. 

Člani turističnega društva in zaposleni term so delili okusen prvomajski golaž s tuhinjsko filo, seveda pa je ostal čas tudi za prijetno dopoldansko druženje.