Skoči na vsebino
Domov » Dogodki » Razstava izdelkov iz krep papirja Cvetoča jesen 2023

Razstava izdelkov iz krep papirja Cvetoča jesen 2023

V nedeljo, 22. oktobra 2023 je v prireditvenem šotoru pri Termah Snovik potekala 6. tradicionalna prireditev Cvetoča jesen v organizaciji Turističnega društva Tuhinjska dolina.

Razstavljalci iz cele Slovenije so pripravili čudovito razstavo rož in drugih izdelkov iz krep papirja, katere je včasih prav težko ločiti od pravih. Za svoje umetnine so bili deležni mnogih pohval obiskovalcev, ki so si z zanimanjem ogledali in tudi kupili kakšen večen šopek ali aranžma.

Obiskovalci so se lahko udeležili tudi delavnic izdelovanja rož iz krep papirja in se družili ob pečenem kostanju in sveže stisnjenem moštu.

Umetnikom izdelovanja izdelkov iz papirja so se pridružili tudi rokodelci na stojnicah, ki so še dodatno popestrili ponudbo.

Ob 14. uri se je odvil pester zabavno kulturni program. Nastopila je Godba Tuhinjska dolina, ljudske pevke Taščice iz Vojnika, s skeči in ubranim petjem pa so nas razveselili člani Društva upokojencev Ajdovščina. Zbrane sta nagovorila predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina g. Ivan Hribar in v.d.direktorja Zavoda za turizem in šport Kamnik g. Luka Svetec.

Na prireditvi so bili razglašeni tudi zmagovalci natečaja najlepše urejenih domačij Tuhinjske doline. Prvo nagrado je prejel Miro Kosmatin iz Markovega, drugo mesto sta osvojila Ivi in Srečo Bajde iz Golic, tretje mesto pa je zasedla Marta Piskar iz Motnika. Zmagovalcem in vsem sodelujočim čestitamo in jim želimo veliko veselja z urejanjem domov tudi v prihodnje.

Vsem obiskovalcem in sodelujočim se najlepše zahvaljujemo in se, upamo, zopet srečamo prihodnje leto.