Skoči na vsebino
Domov » Dogodki » Spomladanski velikonočni sejem s hitrostnim ribanjem hrena

Spomladanski velikonočni sejem s hitrostnim ribanjem hrena

V Snoviku se je v nedeljo, 17.03.2024 odvil tradicionalni velikonočni sejem, ki so ga članice in člani Turističnega društva Tuhinjska dolina pripravili že osemnajstič.

Sejemski utrip je bil, kot običajno, popestren s kulturnim programom. Na stojnicah so obiskovalci lahko izbirali med različnimi velikonočnimi in domačimi dobrotami, butaricami oziroma žegni in med ostalimi uporabnimi in okrasnimi izdelki rokodelcev od blizu in daleč.

Za obiskovalce verjetno najbolj zabaven del sejma je bilo tradicionalno hitrostno ribanje hrena s pričetkom ob 12. uri.  Letos se je adrenalinske tekme udeležilo petnajst tekmovalk in tekmovalcev, največ hrena pa je tokrat uspelo naribati Zdravku Bogataju. S 55 grami naribanega hrena je zgolj za gram premagal drugouvrščenega Bojana Štiha (54 g), medtem ko je Suzana Štih, kot najboljša ženska tekmovalka s 45 grami naribanega hrena, osvojila tretje mesto.

Ob 14. uri je bila osrednja kulturna prireditev z Godbo Tuhinjska dolina. Nastopu se se pridružile tudi Kamniške mažoretke in harmonikarji. Dogodek je povezovala zvesta članica društva Manja Žebaljec, kot govorca pa sta se zvrstila župan Občine Kamnik g. Matej Slapar in predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina g. Ivan Hribar.

Hvala vsem obiskovalcem, stojničarjem, nastopajočim in gostom, da ste skupaj z nami vsem nam naredili res prijetno spomladansko nedeljo.