Skoči na vsebino
Domov » Novice » Jutranja telovadba – šola zdravja v Snoviku

Jutranja telovadba – šola zdravja v Snoviku

Zanimanje za športno rekreativno dejavnost v zadnjih letih narašča, kar je vsekakor pozitivno. Toplejši spomladanski dnevi so idealni za redno jutranje razgibavanje, zato je 20. 4. 2021 tudi v Snoviku začela delovati skupina Šola zdravja, saj je v skupini vedno lažje telovaditi kot sam.
Pol urno jutranje razgibavanje se prične ob 8.00 in poteka od ponedeljka do petka. Ob lepem vremenu je vadba na prostem pri šotoru, v slabem pa v šotoru.  Gre za sklepne vaje, ki jih je sestavil dr. Nikolay Grishin in se imenujejo »1000 gibov«. Vse vaje se izvajajo stoje. Cilj vadbe je pridobiti boljšo gibljivost, pospešiti prekrvavitev, izboljšati mišično moč ter izboljšati telesne sposobnosti. Zaradi gibanja v naravi in prijetnega druženja v skupini se izboljša tudi psihično stanje.
Vaje niso zahtevne in so primerne za vsakogar. Ne potrebuje se nobenih pripomočkov, niti drage športne opreme, ni vadnine, le letna članarina za delovanje društva, ki znaša 20 €. Vadbi se lahko pridruži vsak. Prijave pa niso potrebne.

Vadba poteka na primerni razdalji in ob upoštevanju priporočil NIJZ.
Vabljeni, da se nam pridružite in gibate z nami!

Šola zdravja vir: TD Tuhinjska dolina