Skoči na vsebino
Domov » Novice » Kmečki stand-up show: Slovenska vicoteka v izvedbi Janeza Cankarja in Jožeta Camernika

Kmečki stand-up show: Slovenska vicoteka v izvedbi Janeza Cankarja in Jožeta Camernika

Ste vedeli, da je bilo pripovedovanje zabavnih vicev razširjena dejavnost že v antični Grčiji? Danes je znanih in zapisanih vicev nešteto. Bolj kot količina, pa je pomembna njihova »izvedba« oz. interpretacija.  Včeraj sta dva mojstra interpretiranja in pripovedovanja vicev, Janez Cankar in Jože Čamernik nasmejala lepo število domačinov in apartmajske goste term v prireditvenem prostoru pri Termah Snovik.

V Sloveniji so le tri možnosti: ali si kmet ali si kmetavzar ali pa prihajaš s kmetov. Na zabavnem kmečkem »stand up showu«, sta nam kmeta Janez in Jože predstavila svoje življenje od rojstva do danes. Vmes smo slišali še zgodbo o traktorju Tomo Vinkovič, popotovanju na kmetijski sejem v Gornjo Radgono, nakupu gorenjske krave… Pri njuni pripovedi sta si pomagala s paleto najboljših slovenskih vicev.  Smeh do solz je preprosto preblag izraz za tisto, kar sta nam Janez in Jože pričarala s svojim humorjem.

Na koncu predstave Slovenska vicoteka je vse prisotne pozdravil tudi predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina, spregovoril o pomenu tradicionalnih etnoloških prireditev ter povabil obiskovalce na ogled razstave, prikaz rokodelskih del in na osrednjo prireditev na temo Ovčereja v Tuhinjski dolini, ki bo to nedeljo ob 15. uri v mobilnem prireditvenem prostoru pri Termah Snovik.

Pavla Tomec, TD Tuhinjska dolina