Skoči na vsebino
Domov » Novice » Kolesarska dirka za veliko nagrado Gorenjske 2021 – GP Slovenia

Kolesarska dirka za veliko nagrado Gorenjske 2021 – GP Slovenia

 

Kolesarska zveza Slovenije je v nedeljo, 30.5.2021 organizirala mednarodno dirko UCI kategorije 1.2 za Veliko nagrado Gorenjske. Prireditev je potekala na območju treh občin in sicer občine Kamnik, Komende in območju občine Cerklje na Gorenjskem. Tekmovanja se je udeležilo 117 kolesarjev iz 20 držav, med njimi je bilo 33 slovenskih kolesarjev. Start dirke je bil ob 12. uri v Termah Snovik, nato pa so kolesarji naredili tri kroge po Kamniku in okolici ter še šest krogov po okolici Cerkelj na Gorenjskem, kjer je bil cilj dirke po 173,6 km. Zmago je osvojil Italijan Mirco Maestri (Bardiani CSF – Faizane), ki je traso prevozil s časom 3:52:28 ur. Med Slovenci je bil najboljši David Per (Adrija Mobil), ki je osvojil četrto mesto in zmago v točkovanju letečih ciljev. Med dvajseterico najboljših je bilo uvrščenih še šest Slovencev. Robi Jenko (12), Gorazd Per (13) Gašper Katrašnik (14), Andi Bajc (15), Tilen Finkšt (17) in Martin Lavrič (19).

Večina tujih tekmovalcev je prišla v Terme Snovik že en dan pred tekmo, kjer so prespali v njihovih nastanitvenih obratih najvišje ležečih term v Sloveniji.
V dirko smo se aktivno vključili tudi člani Turističnega društva Tuhinjska dolina, saj smo na trasi med Kamnikom in vasjo Vrhovje (Tunjice) skrbeli za redarstvo. V prireditvenem prostoru, pa so v dopoldanskem času potekla srečanja in sestanki organizacijske ekipe Kolesarske zveze.
Verjamemo da so se tekmovalci pri nas odlično počutili in da se bodo še vračali. Prav tako upamo, da bo tekma postala tradicionalna, saj je tovrstni šport pri nas zmeraj bolj popularen.