Skoči na vsebino
Domov » Novice » Lesene jaslice v Termah Snovik

Lesene jaslice v Termah Snovik

Prvi del božično-novoletnih praznikov je za nami in zadnji dnevi starega leta se počasi a vztrajno poslavljajo od nas. Kljub trenutnim razmeram, ki nas po eni strani omejujejo, po drugi strani pa nam dajejo nešteto možnosti, smo se v TD Tuhinjska dolina odločili, da oživimo božično zgodbo in tako na simboličen način izpeljemo prireditev, ki jo tradicionalno prikažemo ob koncu vsakega leta.

Naš član Rajko Žebaljec se je odločil, da izdela lesene jaslice. Lanski čredici ovac, ki so bile narejene iz brezovega lesa, so se letos pridružili še ostali liki. Iz borovega, rdečkastega lesa, je izdelana krava, iz bukovine, ki ima siv odtenek skorje, pa osliček. Pastir in sveta družina so izdelani iz vrbe, seveda pa v jaslicah ne sme manjkati niti slama, jasno zvezdnato nebo in zvezda repatica. Ob pravem času pa bodo prišli tudi sv. trije kralji.

Člani razširjenega UO Turističnega društva smo se 26. decembra ob 17. uri, ob varni razdalji in upoštevanju priporočil, za nekaj minut zbrali ob jaslicah, ki so postavljene ob poti, ki vodijo v apartmajsko naselje v Termah Snovik. Ob glasbi Sveta noč smo podoživeli našo tradicionalno prireditev Žive jaslice z božično zgodb in si zaželeli, da bi bil čas, ki prihaja bolj prijazen do vseh nas in da bi nam omogočil in dopustil narediti še veliko lepih prireditev.

Pavla Tomec, TD Tuhinjska dolina
Foto: TD Tuhinjska dolina