Skoči na vsebino
Domov » Novice » POHOD NA MENINO

POHOD NA MENINO

Vabimo vas na tradicionalni pohod na Menino planino, ki ga vsako leto organizira Turistično društvo Tuhinjska dolina. Začetek poti je pri Termah Snovik, nato pa se z vmesnimi postanki peš odpravimo na Menino.
Pričetek: nedelja, 17.09.2023 ob 7. uri izpred Term Snovik.
Pohod traja 6.5 ure, je zahteven, potrebna je ustrezna planinska oprema.
Opis pohoda: pot nas bo vodila po tematski in planinski poti, katero vsako leto določi vodja pohoda Marjan Drolc. Na poti bodo predstavljene zanimivosti čudovite Tuhinjske doline. Prečili bomo planino Prevalo, ki daje velik energetski potencial ter čudovit razgled na štajersko stran. Pri Jurčkovi koči si bomo malce oddahnili in dobili organizirano malico. Nato bomo nadaljevali na planino Travnik in naprej do planinskega Doma na Planini Menini s krajšim postankom za nove moči in kavico. Nadaljujemo do OVČARSKEGA STANU, kjer bomo deležni jedi iz pod peke in prijetnega druženja.
Vrnitev v dolino: lahko se vrnete peš, zagotovljen pa bo tudi prevoz do Term Snovik.
Prijavnina: 25 € za odrasle nečlane Turističnega društva Tuhinjska dolina in 12 € za otroke. V ceno je vključena malica pri Jurčkovi koči in topel obrok na planini (pijača in jedača izpod peke). Plačate lahko ob predprijavi na recepciji Term Snovik ali na samem pohodu.
OBVEZNE SO PREPRIJAVE DO ČETRTKA 14.09.2023.
Dodatne informacije: 041 799 315 (Drago) ali na info@td-tuhinjskadolina.si.
Povabite še prijatelje, luštno bo!