Skoči na vsebino
Domov » Novice » Prvomajska budnica

Prvomajska budnica

V Tuhinjski dolini je tudi letos 1. 5. zadonela prvomajska budnica izpod inštrumentov godbenikov godbe Tuhinjska dolina. Glasbeno bujenje se je začelo ob 6.30 uri pri gasilskem domu Sela. Z naborom koračnic so najprej razveselili in zvabili nasmeške na obraze njihovih krajanov, nato pa so z nastopom ob 8. uri nadaljevali na ploščadi pri Termah Snovik, katere so v preteklem tednu ponovno odprle svoja vrata.

Prvo budnico v Tuhinjski dolini je godba Tuhinjska dolina zaigrala v letu 2017. Od takrat so nas vsako leto (z izjemo leta 2020, ko je bila budnica zaradi prepovedi zbiranja na javnih mestih odpovedana) razveselili z njihovim igranjem in tako v dolini naznanili prihod praznika dela.  Med številnimi prireditvami, ki se odvijajo v teh dneh, so budnice godb zagotovo najbolj pogoste in pričakovane. Prebivalci Tuhinjske doline jih vsako leto z veseljem pričakajo in tudi lepo pozdravijo z aplavzom. Po večmesečnem zaprtju turističnih obratov, pa so jim prisluhnili tudi prvi gostje ponovno odprtih Term. Letos se je sicer zaradi epidemije, ki je še vedno na pohodu, zbralo nekoliko manj poslušalcev, ki pa so še z večjim veseljem opazovali dogajanje. Ob poslušanju koračnic godbe so seveda upoštevali tudi navodila in ukrepe NIJZ za preprečevanje širjenja okužb.

Prisotne sta ob tej priložnosti pozdravila tudi župan občine Kamnik Matej Slapar in predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina Ivan Hribar, ki sta vsem skupaj zaželela prijetno praznovanje prvega maja, praznika dela.

Posnetek budnice si lahko ogledate tukaj.