Skoči na vsebino
Domov » Novice » Vse najboljše Slovenija – glasbeni večer

Vse najboljše Slovenija – glasbeni večer

Turistično društvo Tuhinjska dolina je včeraj, 19. junija ob pomoči Občine Kamnik organiziralo glasbeni večer ob 30. obletnici razglasitve neodvisnosti Slovenije. Slavnostni govornik na prireditve je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Ob tej priložnosti so se mu pridružili tudi podpredsednik vlade in minister za obrambo mag. Matej Tonin, župan občne Kamnik Matej Slapar, podžupan občine Kamnik Bogdan Pogačar, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik, ter ostali gosti. Namen prireditve je bila zahvala vsem, ki so prispevali k osamosvojitvi naše države, bodriti domoljubna čustva in ponos ter zavedanje, da smo država mi sami.
Po odigrani himni je prisotne v imenu Turističnega društva Tuhinjska dolina najprej pozdravil predsednik Ivan Hribar, ki je vsem zbranim zaželel dobrodošlico, obenem pa spomnil na domoljubni prispevek prebivalcev Tuhinjske doline, ki so svoji domovini že od nekdaj pogumno stali ob strani tudi v najtežjih trenutkih.
Da pa bo naša dolina še bolj praznična so v društvu nabavili sto zastav, ki so  jih že in jih še bodo podarili domačinom. S tem bodo tudi navzven pokazali, da jim država resnično nekaj pomeni.

Sledil je pozdrav in nagovor kamniškega župan Mateja Slaparja, ki se je med drugim, zahvalil vsem občankam in občanom občine oz. Tuhinjkam in Tuhinjcem, ki so pred tridesetimi leti, odločno in s konkretnimi dejanji, sodelovali pri osamosvojitvi Slovenije.

Slavnostni govornik predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, je v svojem nagovoru spregovoril o nujnosti premagovanja razlik in premagovanju najrazličnejših oblik nestrpnosti, izključevanja in sovraštva. „Potrudimo se poiskati v drugem najboljše. Ni stvari, ki bi bila tudi v prihodnosti nemogoča zato, da bi našim otrokom zagotovili, mirno, varno prihodnost z visoko stopnjo blaginje, v čudovitem, urejenem okolju, kjer bodo lahko po svojih najboljših močeh ob enakih priložnostih odkrivali in razvijali svoje talente.“ je povedal.

Sledil je bogat glasbeni program, ki ga je povezovala Barbara Božič.

S svojo prisotnostjo so program obogatili pevci Prvega slovenskega pevskega društva LIRA Kamnik, Godba Tuhinjska dolina, Mladinski pevski zbor osnovne šole Šmartno v Tuhinju, recitatorka Frančiška Zore, ansambel bratov Poljanšek, solistka Marinka Golob in Mešani pevski zbor MAVRICA. Svojevrsten pečat samemu dogodku, pa so dodale tudi narodne noše.