Skoči na vsebino
Domov » Novice » Za dvig turistične ponudbe se medsebojno povezujemo

Za dvig turistične ponudbe se medsebojno povezujemo

V projektu Turizem na podeželju, ki ga financira Ministrstvo za javno upravo, smo vključena štiri društva iz osredje Slovenije, in sicer: Društvo za razvoj podeželja LAZ, Turistično in okoljsko društvo Županova Jama, Turistično društvo Cer Cerovo in Turistično društvo Tuhinjska dolina. V vseh štirih društvih smo za čas dveh let zaposlili po eno osebo. Skupaj kot projektna skupina s povezovanjem skrbimo za opravljanje nalog trženja in promocije turistične ponudbe. Do sedaj smo oblikovali svoj logotip »Turizem na podeželju« in izbrali slogan »Po navdih v naravo.« Izdali smo zloženko z naslovom: »Od grosupeljskega polja preko litijskih gričev v Tuhinjsko dolino,« s katero vabimo na ogled kraškega bisera Županove jame, Vodomčevega gaja – učne poti – po sledeh vodomca, na kolesarski in pohodniški in prireditveni turizem v Jablaniško dolino ter ogled geološke zbirke savskih prodnikov in razstave ptic na Bregu pri Litiji. 

Turistično društvo Tuhinjska dolina vabi obiskovalce na Kneippovo bosonogo pot v Snovik. Pot, ki je dolga 3,2 km, krepi stopala s hojo po mehki travi, lubju, zemlji, pesku in vodnih kamnih. Obiskovalci bodo spoznali Kneippovo življenjsko filozofijo petih elementov zdravega življenja, se poučili o zeliščih, ki rastejo ob poti in bodo preizkusili Kneippove oblive. Trenutno pripravljamo nov program celodnevne ekskurzije, ki bi vključeval ponudbo oz. ogled znamenitosti vseh štirih društev. Program ekskurzije bo namenjen določenim ciljnim skupinam, kot so razna društva in sindikati ter ostali organizatorji ekskurzij. Na Instagramu smo odprli svojo spletno mesto Turizem na podeželju, kjer izmenično objavljamo slike oziroma novosti in s tem skrbimo za našo prepoznavnost. Projektna zaposlitev naj bi omogočala predvsem povečanje aktivnosti glede trženja mobilnega prireditvenega prostora, ki ga je v okviru LAS Srce Slovenije sofinanciral Evropski sklad za razvoj podeželja. S šotorom je Turistično društvo Tuhinjska dolina pridobilo možnost in pogoje za izvajanje prireditev in realizacijo različnih projektov, kot samostojni organizator oziroma v sodelovanju s Termami Snovik in drugimi subjekti. 

Zaradi nastale situacije, povezane z epidemijo Covid-19, je bilo trženje prireditvenega prostora začasno prekinjeno, sedaj pa ponovno ponujamo šotor v najem za razne svečane in druge družabne dogodke, saj prostor prav zaradi svoje velikosti omogoča zadostno razdaljo med udeleženci in s tem izboljša možnost za doseganje varnostnih določil za udeležence.

Vabljeni, da nas obiščete.

Pavla Tomec, TD Tuhinjska dolina